Terug naar alle regio's
Uitvaartbegeleiding Drenthe, Overijssel en Flevoland
0900-3302020

In onze regio zijn 13 goed opgeleide sprekers actief. We hebben sprekers van jong en oud, man en vrouw en van verschillende achtergronden. We maken graag kennis met u.

Onze uitvaartsprekers hebben oog voor de waardigheid en eigenheid van elk mens. Voor het spreken hebben ze een speciale opleiding gevolgd. Nabestaanden kunnen laten weten of ze liever een man of een vrouw hebben. Veel van onze sprekers kunnen ook in een andere taal en soms in dialect spreken tijdens een uitvaart. Wij houden rekening met uw wensen.

 

Spreken bij uitvaart
€ 225,-

Dit kunnen wij voor u doen:

  • het schrijven en uitspreken van toespraken bij uitvaarten;
  • in overleg met u en de uitvaartondernemer kunnen wij de plechtigheid ook begeleiden;
  • het geheel begeleiden van een ‘huiskameruitvaartdienst’;
  • hulp bij rituelen en muziek.
Gesprek bij leven
€ 150,-

Tijdens dit gesprek verzamelt de spreker de ingrediënten die later de basis vormen voor de uitvaarttoespraak. Het document wordt door uzelf bewaard.

Freek Bentum
Het geeft mij veel voldoening dat ik in de gelegenheid ben om kort voor en tijdens de uitvaart iets te kunnen betekenen voor mensen die een dierbare hebben verloren. Op verzoek kan het in het Drents
Janny Kornsey - Olijve
Het geeft mij voldoening om het leven van de overledene te herdenken en daardoor tijdens de uitvaart enige troost aan de nabestaanden te brengen. Ik kan de toespraak goed in het Engels doen.

“Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken”

Fleur Dageraad over de uitvaart van haar man
Marja de Waal
Hengelo (O)
Geert de Jonge
Reactie van een dochter: ‘…Dank dat je hebt willen spreken bij de uitvaart van mijn vader. Ik merk nu hoe belangrijk dit voor mij is geweest. Het was een fijn, mooi en rustig afscheid…'
Henk Laarakkers
Mijn beweegreden om bij uitvaarten te spreken komt voort uit mijn opvatting dat ieder mens het recht heeft op een goed en waardig afscheid.
Graag wil ik daaraan een bijdrage leveren. Het levensverhaal van de overledene draagt daartoe bij.
José Lohe
Weerdinge
Bea Lubbers
Glimlachen en terugblikken op hoe het is geweest;
het zoete en het zoute…
Herinneringen delen om te beseffen dat dit ene leven
alleen zó geleefd heeft kunnen worden…
Johanna Wierema
"Ieder afscheid is de geboorte van een herinnering" (Salvador Dali)

Samen met nabestaanden een herkenbaar levensverhaal optekenen, daar streef ik naar.

“Bedankt voor de mooie woorden. Iedereen van familie tot vrienden vond het een mooi totaal plaatje. Zo was hij nou eenmaal werd gezegd. Dus dank u langs hier.”

Dankbare nabestaande
Corry Bouter
Kampen
Geesje Stoetman-Ten Cate
Heel graag wil ik bijdragen aan het vinden van de juiste woorden die recht doen aan het leven van de overledene en die troostend zijn voor de nabestaanden.

Smilde
Berthe Geldof
In mijn toespraken verwerk ik niet alleen de belangrijkste levensfeiten van de overledene, maar maak ik doormiddel van beeldende taal ook zijn/haar omgeving en levenssfeer voelbaar.
Gerda Schouten
Ik vind het enorm eervol een familie bij te mogen staan op zo’n droevig moment. Een levensverhaal te schrijven dat recht doet aan hun overleden dierbare is geweldig!
Ilse Raanhuis

Elke familie is anders en elk verlies is anders. Door betrokkenheid, inlevingsvermogen en creativiteit geven onze sprekers kleur aan het levensverhaal van iedere overledene. Het verhaal van een uniek mens. Zelf denken, samen leven.

Bea Lubbers van de Uitvaartbegeleiding Drenthe.
Spreker in beeld

Maria van de Wetering

Ik ben trots op deze vrijwilligersfunctie. Alles wat ik in mijn leven en werken aan ervaring heb opgedaan, komt hier bijeen. Het geeft me veel voldoening om een familie of vrienden van een overledene bij te staan in de eerste periode na een overlijden.

Lees meer

Hulp nodig?

Een goede keuze maken kan lastig zijn. Wij kunnen u daarbij helpen. In een kort telefoongesprek stellen wij vragen en zoeken wij de juiste persoon op.

Bel 0900 330 2200